Categorie: "Exxon Mobil"

Exxon Mobil levert voor miljarden dollars aan PetroChina

ExxonMobil en PetroChina hebben gisteren een contract gesloten voor de levering van aardgas uit het Gorgon gasveld, dat voor de westkust van Australië ligt. Dat meldt persbureau Reuters vandaag. ExxonMobil zal over een periode van 20 jaar per jaar 2,25 miljoen ton aardgas leveren aan PetroChina voor een bedrag van in totaal 41 miljard dollar. Met de nieuwe deal komt de gasleverantie uit het Gorgon gasveld aan PetrocChina uit op 3,25 miljoen ton aardgas per jaar.

Shell en BP moeten voorbeeld Exxon Mobil volgen

Investeer nu in alternatieve energie

Investeer nu in alternatieve energie

Recent kwamen zowel Shell als BP met hun cijfers over het tweede kwartaal. Zoals verwacht hadden beide oliemaatschappijen flink te lijden onder de lagere olieprijs. De oliemaatschappijen geven de gedaalde olieprijs de schuld, maar doen weinig om zich in de toekomst minder afhankelijk te maken van de olieprijs. Investeren in alternatieve energie zou juist nu het devies moeten zijn.

Exxon Mobil investeert in Algentechnologie

De Amerikaanse oliegigant Exxon Mobil heeft bekend gemaakt dat het een bedrag van 425 miljoen euro zal investeren in een programma voor biobrandstof met als basis algen. Deze investering is tot op heden de grootste in alternatieve energie door een van de olie-multinationals. Exxon zal in het programma onder meer samenwerken met La Jolla. Indien er goede vooruitgangen worden geboekt, is Exxon bereid om meer kapitaal beschikbaar te stellen ten gunste van het programma. Ter nuancering, afgelopen jaar boekte Exxon een winst van ruim 30 miljard euro.

Exxon Mobil loopt met zijn investeringsprogramma vooruit op toekomstige wetgeving en belastingregels die de regering van Obama aan het ontwikkelen is.