Categorie: "Shell"

Shell en BP moeten voorbeeld Exxon Mobil volgen

Investeer nu in alternatieve energie

Investeer nu in alternatieve energie

Recent kwamen zowel Shell als BP met hun cijfers over het tweede kwartaal. Zoals verwacht hadden beide oliemaatschappijen flink te lijden onder de lagere olieprijs. De oliemaatschappijen geven de gedaalde olieprijs de schuld, maar doen weinig om zich in de toekomst minder afhankelijk te maken van de olieprijs. Investeren in alternatieve energie zou juist nu het devies moeten zijn.

Shell moet Nederlands blijven

Nederland Europees energieknooppunt

Nederland Europees energieknooppunt

Met het vertrek van Jeroen van der Veer en het aantreden van Peter Voser werd het bestuur van Shell volledig geschoond van Nederlanders. Het Brits-Nederlandse oliebedrijf wordtsteeds Britser. Hoewel onduidelijk is wat de beweegredenen zijn geweest voor het aanstellen van Voser als bestuursvoorzitter, ofwel zijn gewoon de beste kandidaten geselecteerd of is er een bewuste keuze gemaakt voor een Brit, vormt het wel een bedreiging voor de rol die Nederland speelt op energiegebied.

Blijft hoofdkantoor Shell in Den Haag?

Shell weer slachtoffer Nigeriaanse rebellen

In Nigeria blijft het rommelen, dit weekend zou wederom een productiefaciliteit van Shell zijn aangevallen door rebellen. Zij eisten per email de aanslag op. Shell heeft tot op heden nog niet bevestigd dat de aanval heeft plaatsgevonden. De aanval is geen op zich zelf staand feit, de afgelopen weken hebben de rebellen al meerdere faciliteiten van de Nederlandse oliereus aangevallen. Als gevolg van de aanvallen draait Shell momenteel in het land nog op halve kracht, wat betekent dat er dagelijks 140.000 vaten naar boven worden gehaald. De olieprijs wordt door de onlusten in Nigeria gedrukt.

Handel met Iran brengt Shell in de problemen

Amerikaanse Congresleden willen dat de Nederlandse oliemaatschappij verantwoording aflegt nu de Petroleum Act vermoedelijk snel van kracht wordt.

Het Nederlandse Shell moet zich, als het aan de twee Amerikaanse Congresleden Burton en Sherman ligt, verantwoorden voor het Congres. Reden voor deze actie is dat Shell tijdens zijn aandeelhoudersvergadering weigerde in te gaan op zijn activiteiten in Iran. Vragen hierover werden gesteld door het Nederlandse Iran Comite.

Petroleum Act